DUPLI MUTANT KORONEOTKRIVEN U BEČU: Potvrđen kod 12 osoba

Tanjug

14. 06. 2021. u 11:52

NAKON više mesta u Donjoj Austriji, delta soj korona virusa, to jest indijska mutacija poznata i kao dupli mutant, utvrđena je sada i u Beču.

ДУПЛИ МУТАНТ КОРОНЕОТКРИВЕН У БЕЧУ: Потврђен код 12 особа

Foto: Depositphotos

Značajnije infektivniji soj potvrđen je kod 12 slučaja, saopštio je pokrajinski krizni štab.

Ukazano je da se radi pretežno o povratnicima sa putovanja, koji su već izlečeni.

Međutim, Andreas Huber iz Kriznog štaba rekao je da trenutno ima 19 aktivna slučaja za koje se sumnja da se radi o delta soju.

Sekvenciranje ovih 19 uzoraka je u toku, a prema Huberu, do sada se pokazalo da je u 40 odsto slučaja potvrđen delta soj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!