BAJDEN GOVORIO O PUTINU PRED SASTANAK: Evo kakvim rečima je "počastio" ruskog predsednika

Novosti online

15. 06. 2021. u 08:23

AMERIČKI predsednik Džo Bajden opisao je svog ruskog kolegu Vladimira Putina kao dostojnog i žilavog protivnika i bistrog političara.

БАЈДЕН ГОВОРИО О ПУТИНУ ПРЕД САСТАНАК: Ево каквим речима је почастио руског председника

Džo Bajden i Vladimir Putin / Foto AP

- Već sam se sastajao sa Putinom. On je bistar, žilav i smatram ga dostojnim protivnikom - rekao je Bajden na konferenciji za štampu u Briselu nakon samita NATO-a.

Istovremeno, predsednik SAD je izbegao odgovor na pitanje da li i dalje smatra ruskog kolegu ubicom.

On je takođe potvrdio da planira da razgovara sa Putinom o oblastima u kojima bi Sjedinjene Američke Države i Rusija mogle da sarađuju ukoliko „Moskva odabere tu opciju“.

- Planiram da stavim do znanja predsedniku Putinu da postoje oblasti u kojima možemo da sarađujemo - izjavio je Bajden i dodao je da će predstojeći samit u Ženevi biti izuzetno važan sastanak.

S tim u vezi, obećao je da će Vašington odgovoriti ako Putin odluči da ne sarađuje i da se „ponaša kao pre u vezi sa sajber-bezbednošću i nekim drugim pravcima“.

- U oblastima u kojima se ne slažemo, moramo jasno da označimo crvene linije - dodao je on.

Takođe je istakao je ne želi opširno da govori o predstojećem razgovoru sa Putinom.

- Rado ću govoriti o tome kada se završi sastanak, ali ne uoči njega - dodao je američki predsednik.

Podsetimo, sastanak Putina i Bajdena održaće se 16. juna u Ženevi. Kremlj je saopštio da predsednici nameravaju da razgovaraju o rusko-američkim odnosima, strateškoj stabilnosti, kao i o borbi protiv kovida 19 i rešavanju regionalnih sukoba. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak