DEMONIZACIJA MOSKVE ĆE JE JOŠ VIŠE OKRENUTI PROTIV AMERIKE: Mediji pozivaju - Oslobodite se navike da svrstavate Rusiju u "negativce“

Novosti onlajn

20. 06. 2021. u 11:25

DEMONIZACIJA Rusije će još više okrenuti Moskvu protiv Vašingtina i ukloniće svaku šansu za uspostavljanje saradnja u oblastima od obostrane koristi, smatra kolumnista portala „19FortiFajv“, viši naučni saradnik u analitičkom Fondu za prioritete odbrane Denijel Dejvis i apeluje na SAD da se oslobode navike da svrstavaju Rusiju u „negativce“.

ДЕМОНИЗАЦИЈА МОСКВЕ ЋЕ ЈЕ ЈОШ ВИШЕ ОКРЕНУТИ ПРОТИВ АМЕРИКЕ: Медији позивају - Ослободите се навике да сврставате Русију у негативце“

Foto: EPA

Prema mišljenju autora članka, održani rusko-američki samit bio je redak pozitivan događaj u odnosima dveju zemalja. Međutim, kako kaže, ostaje pod znakom pitanja da li će nakon tog poteza uslediti druga pobošljanja.

U bliskoj budućnosti Moskva i Vašington će moći da reše brojna diskutabilna pitanja, a neka od njih će ostati u neizvesnosti, smatra stručnjak.

Konkretno, Rusija će nastaviti da gleda na NATO trupe kao pretnju nacionalnoj bezbednosti, a Zapad neće promeniti svoj stav o aneksiji Krima, piše kolumista.

On zaključuje da će Kremlj biti protiv ulaska Ukrjaine i Gruzije u Alijansu, kao i da SAD neće prestati da optužuju Rusiju za sajber-napade na njihovu infrastrukturu.

Istovremeno, ekspert je pozvao Ameriku da se oslobodi prirodne sklonosti da Rusiju svrstava u „klub negativaca“ u kojem se neko uvredljivo ili neprihvatljivo ponašanje karakteriše kao nepopravljivo loše ili neprijateljsko u svim sferama.

- To ne povećava šanse da će Moskva promeniti svoje ponašanje kako bi zadovoljila naše želje - dodao je.

S tim u vezi, Dejvis smatra da obe države mogu da budu na dobitku od obostrane saradnje, kao i koristi zasnovane na realnosti spoljne politike u odnosima s Moskvom daleko premašuju rizike povezane sa doživljavanjem Rusije kao neprijatelja.

Podsetimo, prvi susret lidera Amerike i Rusije, Džozefa Bajdena i Vladimira Putina, odigrao se 16. juna u Ženevi. Razgovori su trajali četiri i po sata, a posle samita ruski lider je rekao da se sa američkim kolegom dogovorio da počnu konsultacije o strateškoj stabilnosti na međuresornom nivou. Dodao je i da obe strane shvataju da imaju odgovornost za stratešku stabilnost u svetu.

Usvojena je i zajednička izjava u kojoj je istaknuto da su i Moskva i Vašington privrženi stavu da u nuklearnom ratu ne bi bilo pobednika i da stoga on nikada ne treba da bude pokrenut.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku