ŠEF RUSKOG GENERALŠTABA: Sa Amerikom smo krenuli putem dijaloga

Novosti onlajn

20. 06. 2021. u 16:51

RUSIJA i SAD su krenuli putem konstruktivnog dijaloga, izjavio je načelnik Generalštaba oružanih snaga Ruske Federacije Valerij Gerasimov.

ШЕФ РУСКОГ ГЕНЕРАЛШТАБА: Са Америком смо кренули путем дијалога

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

- Osetili smo konstruktivni pristup. Čini mi se da će obe strane krenuti putem konstruktivnog dijaloga - rekao je Gerasimov komentarišući nedavni sastanak predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Džozefa Bajdena u Ženevi.

Gerasimov je učestvovao u samitu u sastavu ruske delegacije koja se priključila drugom delu sastanka Putina i Bajdena koji je bio rezervisan za „širi format“.

Prvi sastanak Putina i Bajdena na mestu predsednika održan je 16. juna u Ženevi. Samit je trajao 4,5 sata, uključujući pauzu.

Nakon razgovora, ruski lider je izjavio da se dogovorio sa američkim predsednikom da se započnu konsultacije o strateškoj stabilnosti na međuresornom nivou. Kako je istakao, obe zemlje shvataju da nose posebnu odgovornost za stratešku stabilnost u svetu.

Osim toga, lideri su usvojili zajedničku izjavu. Oni su istakli da nikada ne sme doći do nuklearnog rata, kao i da u njemu ne bi bilo pobednika.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NA SAMO 2 SATA OD VAS: Evo zašto bi Tunis trebao da bude vaša sledeća destinacija za letovanje