KO ZAISTA RUKOVODI UKRAJINOM? "Imaju poluge uticaja u svim sferama vlasti"

Novosti onlajn

06. 08. 2021. u 08:32

AMERIKANCI imaju poluge uticaja u svim sferama vlasti u Ukrajini - u vladi, parlamentu, Nacionalnoj banci i bezbednosnim strukturama, kaže bivši poslanik Rade Evgenije Murajev.

КО ЗАИСТА РУКОВОДИ УКРАЈИНОМ? Имају полуге утицаја у свим сферама власти

Foto: pixabay

- Oni (Amerikanci) imaju Specijalizovano antikorupcijsko tužilaštvo, Nacionalni antikorupcijski biro Ukrajine, antikorupcijski sud. Sada biraju sve stručnjake za sudski sistem. To jest oni u suštini rukovode našom zemljom uz pomoć svojih ‘stranih eksperata’ koji formiraju naše institucije vlasti - rekao je Murajev za TV „Naš“.

Kijev se takođe, dodao je on, nalazi u zavisnom položaju u odnosu prema Međunarodnom monetarnom fondu. Ukoliko se investitori MMF povuku iz obligacija državnog zajma, Ukrajinu čekaju veliki problemi.

- Penzije će biti po četiri dolara… To će biti revolucija. Milioni ljudi će odmah izaći na ulice. Sve će poskupeti: energenti, sve vrste robe - tvrdi bivši poslanik.

Agresivni nastupi vlasi izgledaju glupo i smešno jer se ukrajinski političari nalaze u velikom škripcu, dodao je on.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski krajem avgusta će boraviti u poseti Americi, a šef frakcije stranke „Sluga naroda“ David Arahamija kaže da bi neformalni deo susreta sa američkim liderom mogao da protekne uz povišene tonove zbog nedavnog sporazuma Berlina i Vašingtona o „Severnom toku 2“.

Murajev, s druge strane, kaže da u slučaju konflikta Vašington može da se opredeli za ozbiljne mere s obzirom da ima poluge uticaja u svim sferama vlasti u Ukrajini.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO