DVA POŽARA BUKNULA U PREDGRAĐU ATINE: Evakuisana dva sela, vetar rasplamskava vatru

Tanjug

16. 08. 2021. u 16:42

DVA požara podstaknuta jakim vetrom izbila su danas u predgrađu Atine, što je dovelo do evakuacije sela, ali još nema podataka o žrtvama.

ДВА ПОЖАРА БУКНУЛА У ПРЕДГРАЂУ АТИНЕ: Евакуисана два села, ветар распламскава ватру

Foto: Tanjug/AP

Više od 500 požara izbilo je poslednjih nedelja u Grčkoj, koja je, kao i druge zemlje u mediteranskoj regiji, uključujući Tursku i Tunis, zabeležila svoje najviše temperature u poslednjih nekoliko decenija, prenosi Rojters.

Jedan požar izbio je na planini u blizini lučkog grada Levrio, na području obraslom niskim rastinjem, dok jaki vetrovi podstiču širenje vatre na stabla četinara.

Na gašenju vatrene stihije angažovano je više od 90 vatrogasaca, šest aviona-kanadera i šest helikoptera, dok su tri sela dobila nalog za evakuaciju.

Foto: Tanjug/AP

Drugi požar izbio je na području sela Vilia, severno od glavnog grada, u blizini dečijeg letnjeg kampa, saopštile su vlasti i tamo je poslato pet helikoptera i pet vatrogasnih aviona.

Premijer Kirijakos Micotakis izvinio se zbog propusta u gašenju požara, dok je vlada najavila paket pomoći vredan 500 miliona evra za Eviju i region Atike oko Atine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!