ZVANIČNA PREPORUKA SAD: Treća doza vakcine posle osam meseci!

Tanjug

27. 08. 2021. u 22:51

ZVANIČNA američka uputstva o tome kada će se sprovesti vakcinacija trećom dozom protiv kovida 19 su nepromenjena i preporuka je da se ona vrši osam meseci nakon poslednje, saopštila je danas portparolka Bele kuće Džen Psaki.

ЗВАНИЧНА ПРЕПОРУКА САД: Трећа доза вакцине после осам месеци!

Foto gov.me


Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je ranije danas da zdravstveni zvaničnici smatraju da taj vremenski period treba da se smanji na samo pet meseci, a Psaki je potvrdila da je zvanična preporuka i dalje osam meseci razmaka između druge primljene doze i imunizacije trećom dozom vačine, prenosi Rojters.

Američki predsednik je u četvrtak potvrdio da će on i prva dama Džil Bajden primiti treću dozu vakcine protiv kovida 19 kako bi ojačali svoj imunitet protiv novog korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici