ČETVRTI TALAS JENJAVA: 75 preminulih za jedan dan od kovida u Francuskoj

Goran Čvorović - Stalni dopisnik iz Pariza

29. 08. 2021. u 00:39

ČETVRTI talas pandemije u Francuskoj kao da je počeo da jenjava. Za jedan dan zarazilo se 17.590 ljudi, dok je poslednjih nedelja prosek bio preko 20 hiljada.

ЧЕТВРТИ ТАЛАС ЈЕЊАВА: 75 преминулих за један дан од ковида у Француској

Foto AP

Procenat pozitivnih u odnosu na testirane iznosi 2,9 odsto, što je, takođe, još jedan znak poboljšanja situacije.

Indeks zaraze po jednom bolesniku spao je na 0,93, a i to je pokazatelj popuštanja tenzije, kao i činjenica da je sto hiljada stanovnika 191 oboleli. Tako je u kontinentalnom delu zemlje, dok u pojedinim delovima Antila taj broj prelazi čak tri hiljade, pre svega zbog malog broja vakcinisanih - cepljeno je svega od 20 do 30 odsto ljudi, dok drugi to odbijaju da učine.

U kontinentalnom delu Francuske, odziv je veoma veliki - prvu dozu primilo je 48 miliona ljudi, a drugu 43 miliona, od ukupno 67 miliona stanovnika.

U poslednja 24 sata preminulo je 75 bolesnika, a na reanimaciju primljeno 119. Na intezivnoj nezi se ukupno nalazi 2.259 ljudi, što je odraz rasta broja obolelih od pre nekoliko sedmica.

Na reanimaciji se nalazi 27,65 nevakcinisanih i 3,17 vakcinisanih na milion stanovnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!