TATA LE PEN UZ ZEMURA: Francuski novinar i polemičar pomrsio konce Marin le Pen

G. ČVOROVIĆ-Od stalnog dopisnika Pariz

04. 10. 2021. u 22:36

POTRES na francuskoj političkoj sceni.

ТАТА ЛЕ ПЕН УЗ ЗЕМУРА: Француски новинар и полемичар помрсио конце Марин ле Пен

POLEMIČAR Erik Zemur, Foto EPA

Istorijski osnivač Nacionalnog fronta, krajnji desničar Žan-Mari le Pen, kaže da će podržati novu zvezdu u usponu na krajnje desnom polu Erika Zemura, ukoliko bude bolje plasiran od njegove kćerke Marin le Pen. Zemur svakodnevno dobija na snazi.

Za kratko vreme, ovaj novinar i polemičar stigao je do čak 15 odsto podrške u sondažama, iako se još nije zvanično kandidovao za predsedničke izbore koji će biti održani u maju sledeće godine. Treći je po glasačkoj intenciji.

Prema najnovijim istraživanjima javnog mnjenja, Marin le Pen ima 16 odsto podrške, samo poen više od Zemura. A ne tako davno, liderka Nacionalnog okupljanja stizala je i do 28 odsto. Na prvom mestu u sondažama je aktuelni predsednik Emanuel Makron sa 24. Koliko Zemur "mrsi konce" Le Penovoj, pokazuje i podatak da bi Žan-Marijeva kćerka skočila na 25, kad se ne bi kandidovao!

Žan Mari le Pen u 93. godini konstatuje da je njegova kćerka napustila kurs stranke koju je osnovao i da je "napušteni teren" zauzeo Zemur. Upravo Zemura mnogi danas vide kao Le Pena osamdesetih.

Novinar, pisac i pre svega polemičar, vrsni govornik, ustao je protiv preterane imigracije, štiti tradicionalne vrednosti i hrišćansko nasleđe Evrope i govori otvoreno što drugi smatraju politički nekorektnim. Rado se odaziva na TV duele.

Još nije zvanično podneo kandidaturu, ali sve govori da će to učiniti. Pročulo se i da se pripremaju prostorije u osmom pariskom arondismanu, gde bi mogao da smesti svoj predizborni štab. Koliko je bitan, pokazuje i podatak da ga je nedavno u Budimpešti primio Viktor Orban. U zbiru glasova Zemura i Le Penove, gotovo trećina građana Francuske podržava krajnju desnicu.

KRAH SOCIJALISTA

NA levoj strani političkog tasa tegovi su mršavi. Predstavnik ekologa Janik Žado kotira se na oko devet odsto, krajnji levičar Žan -Lik Melanšon ima oko 8,5 odsto podrške, a gradonačelnica Pariza socijalstikinja An Indalgo samo 5,5.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!