RUSKA VOJSKA ZAPUŠILA USTA AMERIKANCIMA: Ovo je dokaz da Međunarodna svemirska stanica nije u opasnosti (VIDEO)

Novosti online

16. 11. 2021. u 20:03

MINISTARSTVO odbrane Rusije objavilo je video-snimak kojim je dokazano da se Međunarodna svemirska stanica (MSS) nalazi 40-60 kilometara ispod fragmenata satelita uništenog tokom testiranja i da stoga ona nije u nikakvoj opasnosti.

РУСКА ВОЈСКА ЗАПУШИЛА УСТА АМЕРИКАНЦИМА: Ово је доказ да Међународна свемирска станица није у опасности (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

-Od trenutka pojavljivanja, fragmenti nekadašnjeg satelita ne predstavljaju nikakvu pretnju po MSS. Izjave o navodnim 'rizicima' po stanicu nisu realni, ističe Ministarstvo.

U saopštenju se precizira da su stručnjaci ruskog vojnog resora na osnovu stvarnih podataka simulirali putanju fragmenata uništenog satelita i orbitu MSS. Simulacija je izvedena uz korišćenje softverskog sistema za vizuelizaciju situacije u svemirskom prostoru.

-Na snimku se jasno vidi da se objekti kreću po orbitama sa različitim nagibima u različitim ravnima. Osim toga, MSS se nalazi 40-60 kilometara ispod fragmenata uništenja svemirskog aparata, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo napominje da ruski sistem za kontrolu svemirskog prostora prati svako kretanje svih objekata koji se pojave, uz prognoziranje situacije.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ERDOGAN SA LIDEROM HEZBOLAHA: Sastanak o krucijalnoj temi održan iza zatvorenih vrata u Istanbulu