ČEŠKA VLADA DONELA ODLUKU: Od ponedeljka u restorane mogu samo vakcinisani

Tanjug

18. 11. 2021. u 15:34

ČEŠKA vlada je odobrila planove da od ponedeljka u restorane i na različite događaje imaju pristup samo oni koji su vakcinisani protiv kovid-19 ili su se oporavili od bolesti u poslednjih šest meseci, izjavio je danas češki premijer Andrej Babiš.

ЧЕШКА  ВЛАДА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Од понедељка у ресторане могу само вакцинисани

Foto: AP

Do donošenja novih mere dolazi u trenutku dok se zemlja bori sa porastom slučajeva obolelih od kovid-19 i nastoji da poveća broj vakcinisanih, preneo je Rojters.

Država će, takođe, zahtevati testiranje na korona virus u kompanijama u sklopu novih mera, kao što je to bilo ranije ove godine tokom poslednjeg velikog talasa pandemije.

U Češkoj je u utorak registrovano 22.511 novozaraženih od korona virusa.

Bolnice se pune, mada je broj pacijenata - oko 4.500 još uvek tek polovina u odnosu na onaj tokom vrhunca zaraze u martu.

Broj vakcinisanih građana je ispod proseka Evropske unije i iznosi 58 procenata.

BONUS VIDEO:

ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM: Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!