NEREDI U HOLANDIJI: Demonstracije zbog novih pravila izolacije usled sve većeg broja slučajeva zaraženih koronom

Tanjug

21. 11. 2021. u 08:54

U HOLANDIJI su, drugu noć za redom, izbili nemiri zbog novih pravila izolacije usled sve većeg broja slučajeva zaraženih koronom.

НЕРЕДИ У ХОЛАНДИЈИ:  Демонстрације због нових правила изолације услед све већег броја случајева заражених короном

Foto: Printskrin

Demonstranti su napali policiju i palili bicikle u Hagu, u noći nakon što su prethodno protesti u Roterdamu postali nasilni pa je policija otvorila vatru i ranila najmanje tri osobe, prenose lokalni mediji.

U Holandiji su u subotu drugu noć za redom izbili neredi u nekoliko gradova. Demonstranti sa kapuljačama zapalili su bicikle na ulicama Haga, dok je policija za suzbijanje nereda koristila konje, pse i palice kako bi rasterala masu.

Najmanje sedam osoba je uhapšeno.

Policija je saopštila da je neko bacio kamen kroz prozor vozila hitne pomoći koja je u prolazu prevozila pacijenta.

Haška policija objavila je na Tviteru da je pet policajaca povređeno, a jedan je odvezen vozilom Hitne pomoći sa povredom kolena.

Nemiri su usledili nakon noći nereda u Roterdamu koje je gradonačelnik osudio kao "orgiju nasilja". Policija je ispalila hice upozorenja i direktne hice "jer je situacija bila opasna po život", prenosi Rojters.

Najmanje tri demonstranta su na bolničkom lečenju zbog prostrelnih rana, rekli su policajci. Vlasti su pokrenule istragu o incidentu.

Holandija je prošle subote uvela trosedmično delimično zatvaranje nakon što je zabeležila rekordan porast slučajeva kovida.

Barovi i restorani moraju se zatvoriti u 20 sati, a zabranjena su veća okupljanja na sportskim događajima.

Mnoge vlade širom kontinenta uvode nova ograničenja u pokušaju da se izbore sa rastućim brojem zaraženih. Brojne zemlje su nedavno prijavile rekordno visok dnevni broj slučajeva.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!