DOGOVOR DVOJICE PREDSEDNIKA: Rusija šalje virusologe i epidemiologe u srce epidemije omikrona

Novosti onlajn

09. 12. 2021. u 22:38

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin i predsednik Južnoafričke Republike Siril Ramafose razgovarali su o novom soju korone - omikron, saopštila je pres služba Kremlja.

ДОГОВОР ДВОЈИЦЕ ПРЕДСЕДНИКА: Русија шаље вирусологе и епидемиологе у срце епидемије омикрона

Foto: Depositphotos

Putin i Ramafosa su se dogovorili da se u narednom periodu u Južnoafričku Republiku pošalje grupa ruskih virusologa, epidemiologa, naučnih saradnika i lekara, kao i sanitarno-epidemiološke laboratorije i druga medicinska oprema.

Ramafosa je izrazio zahvalnost za spremnost Moskve da blisko sarađuje u borbi protiv virusa korona.

Varijanta virusa korona B.1.1.529 koji je dobio naziv „omikron“ otkrivena je krajem novembra u Južnoafričkoj Republici. Eksperti smatraju da je on opasan jer se brže širi od drugih sojeva koji su se do sada pojavili, kao i da ima veći broj mutacija.

U Rusiji su trenutno zabeležena dva slučaja zaraze virusom „omikron“ i oba pacijenta su virus donela iz Južnoafričke Republike.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!