RUSKI AMBASADOR POMENUO JUGOSLAVIJU: Užasnut je potezima Vašingtona, osuo paljbu po lažima

Novosti online

20. 12. 2021. u 19:00

RUSKI ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov rekao je da informacije o prikrivanju civilnih žrtava koje su ubijene u američkim vazdušnim udarima širom Bliskog istoka izazivaju užas, i da su SAD izgubile poimanje o neprocenjivosti ljudskog života.

РУСКИ АМБАСАДОР ПОМЕНУО ЈУГОСЛАВИЈУ: Ужаснут је потезима Вашингтона, осуо паљбу по лажима

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ranije je list "Njujork tajms", pozivajući se na dokumenta američkog Ministarstva odbrane, objavio da je Pentagon potcenio broj poginulih civila koji su izgubili živote u američkim vazdušnim udarima u Siriji, Iraku i Avganistanu, piše RIA Novosti.

- Broj žrtava "ciljanih napada" Oružanih snaga SAD – koji prema preliminarnim procenama iznosi više od 1.5 hiljada civila – je zastrašujući. Među poginulima su žene i deca. Njihovo ubistvo je na savesti onih u Sjedinjenim Državama, pre svega vojsci i specijalnim službama, koje su očigledno žurile da izveštavaju o uspehu u borbi protiv terorizma. Funkcioneri su izgubili svako razumevanje o neprocenjivosti ljudskog života - rekao je Antonov.

Kako je primetio, "izgovori da su nevine žrtve rezultat "grešaka" izazivaju ogorčenje.

- Slučajevi upotrebe municije sa osiromašenim uranijumom protiv Jugoslavije, Sirije i Iraka, bombardovanje Faludže i sirijske Rake još nije istraženo. Pitanja o snabdevanju terorističkih grupa oružjem iz zapadnih zemalja takođe nije istraženo. To zahteva veću pažnju međunarodne zajednice - rekao je diplomata.

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!