PRIMIO DEVET VAKCINA, PA UHAPŠEN: Sada nije jedini koji je u problemu

D. Vujičić

27. 12. 2021. u 10:15 >> 10:29

MUŠKARAC je uhapšen u Belgiji u nedelju nakon što je pokušao da dobije svoju devetu vakcinu protiv kovida 19 u ime drugog, javljaju lokalni mediji.

ПРИМИО ДЕВЕТ ВАКЦИНА, ПА УХАПШЕН: Сада није једини који је у проблему

Foto gov.me

Neimenovani 33-godišnjak uhapšen je u Fos la Vilu, u blizini Namura, nakon što je osoblje centra za vakcinaciju obavestilo zvaničnike, piše "Brisel tajms".

Navodno, skeptici su ga plaćali od 100 do 150 evra. Prema novinama, muškarac je "dežurao" u centrima za vakcinaciju, nudeći uslugu. Pao je na devetoj ličnoj karti, tačnije dok je preuzimao "kovid sejf" dokument.

"Dobrovoljni primalac" prijavljen je iz više kovid-centara, za vakcinaciju u gradovima Namur i Šarlroa. Kako se navodi, uhapsili su ga prikriveni policajci.

Namursko javno tužilaštvo naložilo je istragu o incidentu i napomenulo da je već identifikovano nekoliko ljudi koji su tom čoveku dali svoje lične karte da bi u njihovo ime dobio vakcine. Preti im kazna do pet godina zatvora i novčana kazna do 800.000 evra za falsifikovanje i prevaru putem informacionih tehnologija.
Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) preporučuju dve doze vakcine "Fajzer-Biontek" u razmaku od tri nedelje (21 dan), dve doze vakcine "Moderna" u razmaku od četiri nedelje (28 dana) ili jednu dozu vakcine "Džonson i Džonson".

- Malo je verovatno da je zdravlje čoveka ugroženo zbog previše vakcina - rekao je virusolog Stiven van Guht za "Brisel tajms".

REKORDER

RANIJE ovog meseca vlasti na Novom Zelandu rekle su da istražuju čoveka koji je navodno primio čak 10 vakcina protiv kovida 19 u jednom danu u ime drugih ljudi.

Novozelandski novinski sajt "Staf.ko.nz" izvestio je da je neidentifikovani muškarac posetio nekoliko mesta za vakcinaciju i da je plaćen da primi vakcine u ime drugih pojedinaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)