KURDI ISPORUČILI 50 DŽIHADISTA IRAKU: Teroristi isporučeni obaveštajcima

Novosti online

09. 01. 2022. u 19:31

IRAČKE vlasti su saopštile da su uhapsile 50 osumnjičenih iračkih pripadnika ISIS-a iz Sirije.

КУРДИ ИСПОРУЧИЛИ 50 ЏИХАДИСТА ИРАКУ: Терористи испоручени обавештајцима

Foto: Printscreen

- Irak će preuzeti 50 osumnjičenih iračkih članova bandi ISIS-a koji su prethodno uhapšeni na teritoriji Sirije. Oni su predati Federalnoj obaveštajnoj i istražnoj agenciji pri Ministarstvu unutrašnjih poslova kako bi se preduzele sve neophodne zakonske mere protiv njih - saopštila je iračka bezbednosna medijska ćelija. Bezbednosna medijska ćelija nije precizirala ko je tačno u Siriji predao osumnjičene.

Međutim, navodi se da se proces odvijao na graničnom prelazu Rabija koji kontrolišu Sirijske demokratske snage (SDF) koje podržavaju SAD. Iračke vlasti nastavljaju da koordinišu akcije protiv ISIS-a sa svojim kolegama u Damasku kroz koaliciju Rusija-Sirija-Iran-Irak koja održava zajedničku operativnu sobu u visoko utvrđenoj zelenoj zoni Bagdada.

Istovremeno, iračke vlasti koordinišu sa SDF-om uz pomoć koalicije koju predvode SAD. Dve strane zajedno rade na pitanju osumnjičenih iračkih pripadnika ISIS-a i izbeglica u severoistočnom regionu Sirije, kao i na bezbednosti granica.

U poslednjih nekoliko meseci, stotine iračkih izbeglica koje su se sklonile u kampove u severoistočnoj Siriji pod kontrolom SDF-a vratilo se u Irak. Samo 5. januara, 95 iračkih porodica sa 1.250 članova vratilo se u svoju zemlju zahvaljujući tekućoj saradnji tamošnjih vlasti i SDF-a.

(SrbijaDanas)

BONUS VIDEO: POČELO PRIMIRJE, SLIKE RATA OSTAJU: Izrael i Hamas proglasili pobedu, žrtve bez utehe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)