ALEKSANDAR LUKAŠENKO: Ako želiš mir, spremaj se za rat

Novosti onlajn

21. 01. 2022. u 13:10

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko je izjavio da vidi šta se događa na granici zemlje sa Ukrajinom i da je neophodno preduzeti sve kako bi se u pravom trenutku odgovorilo.

АЛЕКСАНДАР ЛУКАШЕНКО: Ако желиш мир, спремај се за рат

Foto: AP Photo/Nikolai Petrov, Belta

On je ranije izjavio da Ukrajina povećava broj vojnika pored granice sa Belorusijom, koncentrišući jedinice Nacionalne garde koju čine radikalni nacionalisti.

- U Belorusiji dobro vide šta se dešava na jugu i duž cele naše granice. Mi vrlo dobro znamo kako na to da odgovorimo. To je danas, a mi moramo da predvidimo situaciju koja će biti u budućnosti, sutra ili prekosutra. Dakle, mudra izreka: Ako želiš mir, spremaj se za rat, je okrutna, ali muška. Moramo da učinimo sve kako nas ne bi uhvatili nespremne i kako bismo u odgovarajućem trenutku odgovorili. Ubeđen sam da vi u uniformama znate šta je potrebno uraditi kako bismo zaštitili našu zemlju - rekao je Lukašenko na sastanku na temu jačanja vojne bezbednosti Belorusije, prenosi agencija Belta.

BONUS VIDEO:

PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće

( Sputnjik )

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PA, NEĆE RUSI DA SEDE SKRŠTENIH RUKU! Reprezentativac Albanije koji je prostački vređao Srbiju saznao šta ga čeka kad se vrati u ruski klub