RIZIK OD OMIKRONA I DALJE VISOK: Novo saopštenje SZO-a

Tanjug

22. 01. 2022. u 20:49

SVETSKA zdravstvena organizacija (SZO) izdala je danas saopštenje o omikronu u kojem je navela da rizik povezan sa ovim sojem i dalje ostaje "veoma visok".

РИЗИК ОД ОМИКРОНА И ДАЉЕ ВИСОК: Ново саопштење СЗО-а

Foto: EPA

- Na osnovu raspoloživih dokaza, rizik povezan sa omikronom je ostao veliki. Omikron mnogo brže raste od delte, dovodi do velikog širenja u zajednici, samim tim dolazi i do veće incidencije nego što smo ranije viđali u pandemiji - saopštio je SZO, prenosi "Gardijan".

SZO dodaje da, uprkos manjoj verovatnoći da dođe do ozbiljneg toka bolesti nego kod prethodnih sojeva, velika zaraznost daje za rezultat povećane hospitalizacije i nastavlja da pritiska zdravstveni sistem u mnogim zemljama, što može, kako navode, dovesti do značajne smrtnosti, posebno kod ljudi osetljivog zdravlja.

- Veliki broj hospitalizacija i prijema na intenzivnu negu se prijavljuju u mnogim zemljama, pošto su ovo nivoi zaraze koje nismo videli tokom pandemije. Više podataka je potrebno da shvatimo snagu soja, prema količini potrošenog kiseonika, upotrebe respiratora i broja preminulih od omikrona - dodaje se.

BONUS VIDEO:

PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!