ŠALJITE ORUŽJE DONJECKU I LUGANSKU! Putinova "Jedinstvena Rusija" uputila zahtev Državnoj Dumi

Novosti online

26. 01. 2022. u 15:41

RUSKA vladajuća stranka "Jedinstvena Rusija" zahteva od rukovodstva zemlje da obezbedi pomoć u oružju i vojnoj opremi Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, rekao je predsednik poslaničkog kluba te partije u Državnoj Dumi Vladimir Vasiljev za kanal Rusija 24.

ШАЉИТЕ ОРУЖЈЕ ДОЊЕЦКУ И ЛУГАНСКУ! Путинова Јединствена Русија упутила захтев Државној Думи

Foto: Printscreen

- Situacija u Ukrajini podseća na povratak nacizma i Stepana Bandere. Zabrinuti smo za pitanje zaštite života ruskih građana i sunarodnika koji žive na teritoriji DNR i LNR - rekao je on.

Prema njegovim rečima, Moskva ne može te ljude prepustiti na milost i nemilost kijevskom režimu u uslovima agresije koju pripremaju ukrajinske vlasti.

Ranije je sličan predlog izneo i šef generalnog saveta stranke Andrij Turčak.

Poslednjih meseci Zapad optužuje Rusiju da navodno priprema invaziju na Ukrajinu. Kremlj je odgovorio da nema nikakve agresivne planove i da nikome ne preti, kao i da kretanje trupa preko ruske teritorije nikoga ne treba da brine.

Istovremeno, sam Kijev je koncentrisao značajne snage u Donbasu: DNR je navela da u blizini kontaktne linije primećuju prisustvo oko 120.000 ukrajinskih vojnika, dok tamo stalno pristiže vojna tehnika.

Tenzije u regionu podgrevaju SAD i druge zemlje NATO-a, koje snabdevaju Ukrajinu oružjem i vojnim instruktorima, a takođe su povećale broj vežbi u Crnom moru.

BONUS VIDEO: PO PRVI PUT - Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŽELELI DA NAPRAVE DOBRU FOTOGRAFIJU, PA OTIŠLI U SMRT: Mladići pali sa litice, nesreća šokirala sve