REKORDAN BROJ ZARAŽENIH U TURSKOJ: Za 24 sata još 94.783 nova slučaja korone

Tanjug

29. 01. 2022. u 19:15

TURSKA je zabeležila 94.783 nova slučaja kovida 19 u poslednja 24 sata, što je rekordan dnevni broj infekcija, pokazali su današnji podaci ministarstva zdravlja, ali je ministar zdravlja Fahretin Koča poručio da je najgore od pandemije prošlo.

РЕКОРДАН БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ У ТУРСКОЈ: За 24 сата још 94.783 нова случаја короне

Foto: Tanjug/AP

Prema podacima zdravstvenih vlasti, još 174 osobe su preminule od posledica kovida 19 u Turskoj, prenosi Rojters.

Brojevi su porasli na rekordne nivoe poslednjih nedelja sa širenjem omikrona, ali je Koča danas izjavio da će nova varijanta smanjiti uticaj pandemije na život, pošto je bolest koju ona izaziva manje teška.

- Porast koji vidimo u broju slučajeva ne treba posmatrati kao obeshrabrujući. Virus nema staru snagu. Zabrinjavajući deo pandemije je završen - napisao je Koča na Tviteru.

Krajem decembra, dnevni broj slučajeva u Turskoj iznosio je oko 20.000, pre nego je omikron soj postao dominantan u potvrđenim infekcijama, navodi Rojters.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?