NAKON TELEFONSKIH RAZGOVORA: Makron sledeće nedelje u Rusiji sa Putinom, dan kasnije sa Zelenskim u Ukrajini

Tanjug

04. 02. 2022. u 10:07

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron otputovaće 7. februara u Moskvu na razgovor sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, a dan kasnije u Ukrajinu, gde će razgovarati sa tamošnjim predsednikom Vladimirom Zelenskim, saopštila je Jelisejska palata.

НАКОН ТЕЛЕФОНСКИХ РАЗГОВОРА: Макрон следеће недеље у Русији са Путином, дан касније са Зеленским у Украјини

Foto AP

Makron je izjavio da je prioritet realizacija pregovora ka deeskalaciji tenzija u vezi sa Ukrajinom, iako su SAD poslale 3.000 dodatnih trupa u Poljsku i Rumuniju, prenosi Rojters.

Predsednik Francuske je održao odvojene telefonske razgovore sa ruskim i ukrajinskim liderima u četvrtak, kako bi pokušao da napravi pomak u situaciji u regionu Donbas na istoku Ukrajine, a sve sa ciljem da se smire tenzije, naveli su iz kancelarije francuskog predsednika.

U izjavi se dodaje da je Makron naglasio Putinu i Zelenskom važnost pregovora o uslovima uz pomoć kojih bi se postigla strateška stabilnost u Evropi, što bi dovelo do smanjenja tenzija na terenu i garantovalo bezbednost kontinentu.

SAD su u četvrtak iznele tvrdnju da je Rusija smislila nekoliko opcija kao izgovor da napadne Ukrajinu, uključujući i moguće korišćenje propagandnog video-materijala koji bi navodno pokazivao lažirani napad ukrajinske strane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?