NAKON ZAJEDNIČKIH VEŽBI U BELORUSIJI: Ruska vojska se vraća u baze u dve etape

Novosti online

08. 02. 2022. u 18:28

RUSKA vojska će napustiti Belorusiju nakon što se završe zajedničke vojne vežbe u toj zemlji, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

НАКОН ЗАЈЕДНИЧКИХ ВЕЖБИ У БЕЛОРУСИЈИ: Руска војска се враћа у базе у две етапе

Ukrcavanje ruskih oklopnih vozila u transportne avione tokom vežbi na Krimu / Foto AP

-Niko nikada nije rekao da će ruske trupe ostati na teritoriji Belorusije, o tome nije bilo govora. Reč je o savezničkim vojnim vežbama i podrazumeva se da će se po njihovom završetku vojska vratiti u mesta stalnog raspoređivanja, saopštio je Peskov.

Takođe je dodao da ruski predsednik Vladimir Putin nije govorio o konkretnim datumima po tom pitanju na jučerašnjem sastanku sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom.

Pregovori lidera održani su 7. februara u Kremlju i trajali su nešto više od pet sati. Ruski predsednik je saopštio da je sastanak sa Makronom bio sadržajan i koristan.

Podsetimo, u toku je provera snaga za reagovanje Savezne države Rusije i Belorusije. Ona se odvija u dve etape. U prvoj etapi (do 9. februara) biće preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije. U drugoj etapi (od 10. do 20. februara) održaće se zajedničke vežbe „Saveznička odlučnost 2022“, u okviru kojih će biti odrađeno suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, kao i suprotstavljanje terorizmu i zaštiti interesa Savezne države.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA - Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak