RUSIJA I BELORUSIJA POČINJU VELIKE VOJNE VEŽBE: Suočavaju se sa pretnjama bez presedana, glavni cilj odbijanje agresora

Novosti online

10. 02. 2022. u 07:42

RUSIJA i Belorusija su danas započele zajedničke vojne vežbe radi uvežbavanja zadataka za suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane, a prenosi agencija RIA Novosti.

РУСИЈА И БЕЛОРУСИЈА ПОЧИЊУ ВЕЛИКЕ ВОЈНЕ ВЕЖБЕ: Суочавају се са претњама без преседана, главни циљ одбијање агресора

Foto: Profimedia

- Dana 10. februara na kombinovanim poligonima Oružanih snaga Republike Belorusije, u okviru druge etape testiranja snaga za reagovanje Saveza Rusije i Belorusije, počela je zajednička vežba - navodi se u saopštenju ministarstva.

Očekuje se da će oko 30.000 vojnika učestvovati u vežbama sa Belorusijom.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov opisao je zajedničke vežbe kao ozbiljne, navodeći da su Rusija i Belorusija "suočene sa pretnjama bez presedana".

Iz NATO-a, međutim, poručuju da zajedničke vežbe označavaju najveće rusko angažovanje u toj bivšoj sovjetskoj državi još od vremena Hladnog rata, a Bela kuća je vežbe nazvala "eskalacionom" akcijom u uslovima tenzija oko Ukrajine.

Rusija je više puta negirala bilo kakve planove za invaziju na Ukrajinu.

BONUS VIDEO: PO PRVI PUT - Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!