MOSKVA UPOZORAVA KIJEV: Svaki pucanj može imati fatalne posledice u Donbasu

Novosti online

16. 02. 2022. u 18:00

BILO koji nagli pokret na kontakt liniji u Ukrajini može dovesti do fatalnih posledica, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

МОСКВА УПОЗОРАВА КИЈЕВ: Сваки пуцањ може имати фаталне последице у Донбасу

Foto Tanjug/AP

-Histerija koju podstiče Zapad izvršila je snažan psihološki pritisak na stanovništvo Ukrajine, ali na njima je da se pozabave time, istakla je Zaharova.

Takođe je konstatovala da bi vlasti u Kijevu mogle da iskoriste aktuelnu situaciju za „samoubilačku agresiju protiv Donbasa“.

-Nas zanima drugo – činjenica da je to zemlja u kojoj je u toku goruća faza unutrašnje konfrontacije i stoga je važno stanje ljudi, uključujući njihovo moralno stanje, jer svaki nagli pokret, između ostalog i na kontakt liniji, svaki pucanj, svaka provokacija na kraju mogu dovesti do nekih fatalnih posledica, upozorila je portparolka.

Kako je dodala, stanovnike Ukrajine treba umiriti, a ne podsticati histeriju, čime se bavi Zapad.

-Pozivamo zemlje Zapada da prestanu da podstiču antirusku histeriju, a ona je zapravo i antiukrajinska, pozivamo ih da prestanu da pumpaju Kijev oružjem. Te akcije negativno utiču kako na rešavanje sukoba u Donbasu, tako i na celokupnu situaciju u sferi bezbednosti i stabilnosti u Evropi, poručila je Zaharova.

Podsetimo, naoružane ukrajinske snage iz pravca naselja Orehovo, pod kontrolom Kijeva, juče su iz snajpera pucale na naselje Golubovsko, pod kontrolom LNR, i ubili jednog pripadnika Narodne milicije.

Narodna milicija LNR uzvratila je vatrom po položajima ukrajinske vojske u Donbasu.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku