BAJDEN POVLAČI NOVI POTEZ: SAD zatvaraju vazdušni prostor za avione iz Rusije - "Putin nikada neće osvojiti srca i duše iranskog naroda"

Novosti onlajn

02. 03. 2022. u 07:25

SJEDINjENE Američke Države zatvoriće svoj vazdušni prostor za avione iz Rusije, rekao je američki predsednik Džo Bajden tokom godišnjeg obraćanja Kongresu o stanju nacije.

БАЈДЕН ПОВЛАЧИ НОВИ ПОТЕЗ: САД затварају ваздушни простор за авионе из Русије - Путин никада неће освојити срца и душе иранског народа

Foto AP

Kako je preciziralo američko ministarstvo saobraćaja, zabrana se odnosi na sve avione koji su u vezi sa Rusijom, bilo da se radi o putničkim, čarter ili transportnim letovima. Takođe, zabrana se odnosi na sve avione koji su registrovani, sertifikovani eksploatisani u Rusiji, ili ih kontrolišu osobe koje su povezane sa Rusijom.

Bajden je naglasio da su SAD i NATO saveznici jedinstveni u odgovoru na „neisprovociranu i invaziju s predumišljajem Rusije na Ukrajinu“.

On je naveo da će iz situacije u Ukrajini „Rusija izaći slabija, a svet jači“.

SAD i saveznici će braniti svaki pedalj NATO teritorije punom snagom te alijanse, rekao je Bajden, ponavljajući da neće slati trupe u Ukrajinu.

- Mobilisali smo kopnene snage, vazdušne jedinice, mornaricu kako bismo branili NATO zemlje, uključujući Poljsku, Rumuniju, Letoniju, Estoniju i Litvaniju - naveo je Bajden.

SAD će uputiti pomoć Ukrajini u vrednosti od milijardu dolara, najavio je Bajden i dodao da će američke vlasti istraživati, kako je rekao, „kriminalna dela ruskih oligarha i korumpiranih lidera“ i zapretio im oduzimanjem imovine.

Bajden je priznao da sankcije koje su uvedene Rusiji negativno utiču i na američku ekonomiju, kojoj je obećao zaštitu.

Bajden je u jednom trenutku, u svom stilu, ponovo napravio gaf.

- Putin može da okruži Kijev tenkovima, ali nikada neće osvojiti srca i duše iranskog naroda - rekao je američki predsednik, pomešavši Ukrajince sa Irancima.

Bajden je potvrdio da će SAD intervenisati sa 30 miliona barela nafte iz strateških rezervi u okviru 60 miliona, koliko će izdvojiti članice Međunarodne agencije za energiju, radi stabilizacije cene.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

Ukrajinski zarobljenici dovedeni su pred spomenik deci poginuloj u proteklih osam godina u Donbasu


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (7)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!