PUTIN POTPISAO NOVI UKAZ: Teške kazne za širenje laži o ruskoj armiji

Novosti online

04. 03. 2022. u 20:38

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin potpisao je dekret o krivičnom i novčanom kažnjavanju za lažne vesti o aktivnostima Oružanih snaga Rusije i pozive na antiruske sankcije.

ПУТИН ПОТПИСАО НОВИ УКАЗ: Тешке казне за ширење лажи о руској армији

Foto: Profimedia

Javno objavljivanje i širenje lažnih saopštenja o aktivnostima ruske vojske kažnjavaće se novčanom kaznom u rasponu od 700.000 - 1.500.000 (od 5.000 do 11.000 evra) rubalja ili u iznosu plate ili drugog prihoda osuđenog lica u roku od 18 meseci, ili društveno-korisnim radom od godinu dana ili prinudnim radom do tri godine ili lišavanjem slobode na isti rok.

U slučaju širenja lažnih informacija o ruskoj vojsci od strane zvaničnika, organizovanih grupa uz iznošenje lažnih dokaza ili motivisano mržnjom i neprijateljstvom, predviđena je zatvorska kazna od 5 do 10 godina, ili administrativna kazna u iznosu od tri do pet miliona rubalja (22.000 do 37.000 evra), ili prinudni rad u roku od pet godina.

Za lažne vesti koje budu dovele do teških posledica predviđena je kazna od 10 do 15 godina.

Takođe je potpisao Zakon o sankcijama zbog kršenja prava građana Rusije koji se odnosi na sve strane i ljude bez ruskog državljanstva.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: NACISTI BEŽE I RUŠE SVE PRED SOBOM - Novi užasni snimci sa ukrajinskog ratišta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!