KINA SE OGLASILA O OPERACIJI U UKRAJINI: Pozvali Moskvu i Kijev na pregovore

Novosti online

04. 03. 2022. u 21:14

PEKING podržava dijalog Rusije i Ukrajine, kao i diplomatske napore koji su usmereni na pronalaženje političkih sporazuma, izjavio je kineski ambasador u Ujedinjenim nacijama Džang Džun.

КИНА СЕ ОГЛАСИЛА О ОПЕРАЦИЈИ У УКРАЈИНИ: Позвали Москву и Кијев на преговоре

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Pozivamo Rusiju i Ukrajinu da sačuvaju privrženost političkom rešavanju situacije i da pregovorima dođu do rešenja. Pregovori koji će podrazumevati legitimnu zabrinutost obe strane i promovisati dugoročni mir, stabilnost i bezbednost u Evropi. Kina pozdravlja sve diplomatske napore koji vode do političkog rešenja - rekao je kineski ambasador u Ujedinjenim nacijama.

Na teritoriji Belorusije su 28. februara i 3. marta održane prve dve runde pregovora ruske i ukrajinske delegacije, a treća se očekuje tokom vikenda.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.

Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!