CENZURA U ITALIJI? Čuveni dopisnik nestao sa ekrana zbog jedne rečenice o NATO i Putinu (VIDEO)

Milica Ostojić - dopisnik iz Rima

05. 03. 2022. u 18:36

DOPISNIK Italijanske državne televizije Rai1 Mark Inaro nestao je sa ekrana jer je izgovorio jednu frazu koja nije išla u prilog politike italijanske državne televizije, prvog kanala i njenog načina izveštavanja o vojnoj intervenciji u Ukrajini.

ЦЕНЗУРА У ИТАЛИЈИ? Чувени дописник нестао са екрана због једне реченице о НАТО и Путину (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Rai1

Tokom izveštavanja za specijalnu emisiju ove televizije u prošli petak između ostalog Inaro je konstatovao da je "dosta videti geografsku kartu i shvatiti u poslednjih 30 godina ko se širio - to nije bila Rusija, već Nato“.

Ove reči su momentalno ocenjene kao "proputinovske".

Počele su polemike zbog te izjave za i protiv, izvesni posmatrači svakodnevice i italijanskog medijskog načina izveštavanja pitaju se, a među njima i dnevni list „Il Fato Kuotidiano“, „da li se nalazimo naspram jednog slučaja cenzure gde je bolje ne govoriti kako bi se izbeglo pro-rusko pucanje?“. 

Oglasio se i svet politike gde se beleže vrele rasprave o tome, tako je lider Demokratske partije (PD) Enriko Leta, optuživši novinara zbog takve izjave, zatražio da slučaj ispita Nadzorna komisija. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (6)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!