SITUACIJA U MARIUPOLJU TEŠKA: Rusko ministarstvo odbrane upozorava da se civili kriju u podrumima

Novosti onlajn

07. 03. 2022. u 22:19

"UKRAJINSKI nacionalisti u Marijupolju postavljaju svoja oružja po kućama na kojima civili pišu „ne pucajte – ovde ima dece!“, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

СИТУАЦИЈА У МАРИУПОЉУ ТЕШКА: Руско министарство одбране упозорава да се цивили крију у подрумима

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- Međutim, oni, koristeći terorističku taktiku, upravo u kućama sa natpisima 'ne pucajte – ovde ima dece!' utvrđuju svoje vatrene položaje - dodao je on.

Prema njegovim rečima, situacija u Marijupolju koji su okupirali nacionalisti je teška.

- Prema rečima civila koji su juče pobegli iz Marijupolja, situacija u gradu koji su okupirali nacionalisti je teška. Ljudi se kriju u podrumima. Zbog nedostatka struje i gasa u kućama prinuđeni su da kuvaju hranu na ulici, na otvorenoj vatri - rekao je Konašenkov.

Portparol je istakao da se napadi nastavljaju i da su Vazdušno-kosmičke snage Rusije u okviru specijalne operacije uništile 26 vojnih objekata Ukrajine.

On je objasnio da su među njima dva komandna punkta, radarska stanica, pet skladišta municije i 11 oblasti u kojima je koncentrisano naoružanje i vojna tehnika.

Oružane snage Rusije takođe su preuzele kontrolu nad još pet naselja u Ukrajini, dodao je on.

Konašenkov je saopštio i da su grupe trupa LNR i DNR, nastavljajući ofanzivne operacije, preuzele kontrolu nad još 12 naselja.

BONUS VIDEO:

UNIŠTENO POSTROJENjE TENKOVA U HARKOVU: Snimak načinjene štete

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!