NAVALA NA HLEB IZ KONZERVE U AUSTRIJI: Preti nestašica, građani u strahu
JEDINI proizvođač hleba u konzervi u Austriji trenutno je izložen ogromnoj potražnji za svojim proizvodom zbog straha građana od nestašica.

Piksabej
- Svaki dan dobijamo oko 300 narudžbenica građana, a uz to imamo i sporazume o snabdevanju prodavnica za preživljavanje. Svakog dana naši pogoni rade 16 sati - navodi pekara "Dajzer" iz Badena.
Ta pekara proizvodi hleb po sopstvenom receptu, koji može da se uskladišti za slučaj nestašica.
Rok trajanja ovog hleba, koji je mešavina više vrsta žitarica, je najmanje deset godina.
Već na početku pandemije, u prvom lokdaunu, pekara je imala ogroman broj narudžbenica, a sada sa ratom u Ukrajini taj broj je dodatno narastao.
Iz pekare poručuju da jedino strahuju da li će ubuduće biti dovoljno žitarica, a što se energenata tiče, ona ima peć na biomasu, a opremljena je svojim mlinovima i bunarima.
Nekada su ih, kako navode, mnogi ismevali, a sada mogu potpuno nezavisno proizvoditi.
BONUS VIDEO: UDAR JURIŠNIH DRONOVA: Napad na ukrajinske trupe i opremu
Preporučujemo

SNAŽNA EKSPLOZIJA U FABRICI U GRČKOJ: Ima nestalih, u toku potraga za zarobljenima
21. 03. 2022. u 09:26

EKSPLOZIJE ŠIROM UKRAJINE: Rusi žestoko udarili na Dnjepar i Harkov, Kijevom zavijaju sirene (FOTO/VIDEO)
U KIJEVU i nizu ukrajinskih regiona proglašena je vazdušna pretnja od udara ruskih balističkih raketa, saopšteno je danas iz Vazduhoplovnih snaga ukrajinske vojske. Rusi su dronovima silovito udarili na Harkov i Dnjepar, ima mrtvih i povređenih.
30. 09. 2025. u 18:36

"ZAŠTO MI PIPAŠ ŽENU?" Ovako je počela tuča na svadbi u Gornjem Milanovcu, nasrnuli na doktora (VIDEO)
SVADBENO veselje u Gornjem Milanovcu pretvorilo se u haotičnu scenu kada je došlo do nesvakidašnjeg incidenta.
30. 09. 2025. u 16:10

NE DA NA ĆERKU Bogdanin otac očitao lekciju Veljku, jasno mu stavio do znanja: "Možda pre nisi imao ovakvu devojku..."
VELjKO je uvek isticao da želi veliku porodicu sa mnogo dece kojima će usaditi prave vrednosti i tradiciju.
29. 09. 2025. u 16:17
Komentari (1)