STIŽE ODGOVOR I BELGIJI: Zaposleni u belgijskoj ambasadi u Moskvi proglašeni za persone non grata

Tanjug

19. 04. 2022. u 15:37

RUSIJA je kao odgovor na proterivanje ruskih diplomata iz Belgije proglasila za persone non grata zaposlene u belgijskoj ambasadi u Moskvi, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

СТИЖЕ ОДГОВОР И БЕЛГИЈИ: Запослени у белгијској амбасади у Москви проглашени за персоне нон грата

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

- Ambasador Kraljevine Belgije Mark Mihiljson je 19. aprila pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. On je oštro protestovao u vezi sa provokativnom odlukom vlasti Kraljevine da proteraju 21 radnika ruskih inostranih misija u Belgiji - navodi se u saopštenju ruskog ministarstva, prenosi agencija RIA Novosti.

Dodaje se da je ambasadoru uručena nota Ministarstva kojom se zaposleni u ambasadi Belgije u Moskvi proglašavaju personama non grata i da im je naređeno da napuste teritoriju Ruske Federacije pre 3. maja.

BONUS VIDEO:

SERIJA VAZDUŠNIH UDARA: Izrael udara na pojas Gaze kao odgovor na raketni napad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu