RUSKI ZVANIČNIK: Ukrajina odbila da potpise sporazum o bezbednosti nuklearki

Tanjug

26. 04. 2022. u 18:21

STALNA misija Rusije pri Ujedinjenim nacijama saopštila je danas da je Ukrajina odbila da potpiše sporazum o bezbednosti nuklearnih elektrana koji je pokrenula Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA).

РУСКИ ЗВАНИЧНИК: Украјина одбила да потписе споразум о безбедности нуклеарки

Foto Tanjug/AP

-Nekoliko nedelja se vodila aktivna diskusija o inicijativi generalnog direktora IAEA Rafaela Grosija da se zaključi sporazumizmeđu Agencije, Rusije i Ukrajine u cilju osiguravanja bezbednosti nuklearnih objekata, navodi se u saopštenju, koje prenosi agencija TASS.

Stalna misija Rusije tvrdi da bi sedam važnih odredbi koje su predložene kao obaveze strana, doprinelo stabilnosti i predvidljivosti svega što se sada dešava u vezi s nuklearnom infrastrukturom Ukrajine.

-Rusija je od samog početka podržavala inicijativu generalnog direktora IAEA. Bili smo spremni da potpišemo dokument Agencije onako kako ga je pripremio generalni direktor, navodi se u saopštenju stalne misije Rusije pri UN.

Tvrde, međutim, da su zbog nesposobnosti vlasti u Kijevu osujećeni najpre trilateralni, a potom i bilateralni sporazumi (Rusija-IAEA, Ukrajina-IAEA).

BONUS VIDEO: DAN KADA JE KONAČNO ZATVOREN ČERNOBILj - Posledice nuklearne katastrofe trajaće 24.000 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!