ENTONI BLINKEN: Ukrajina će odlučivati o akcijama van svojih granica

Tanjug

28. 04. 2022. u 00:46

NA Ukrajini je da odluči da li će preduzeti vojne akcije van svojih granica, izjavio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken, obraćajući se podkomitetu američkog Senata za državne, inostrane operacije i srodne aktivnosti.

ЕНТОНИ БЛИНКЕН: Украјина ће одлучивати о акцијама ван својих граница

Foto: AP Photo/Andrew Harnik, Pool/Shutterstock/Ilustracija

- Odlučni smo da im pružimo ono što im je potrebno da se bore protiv ruske agresije i potisnu Ruse iz zemlje. Drugo je pitanje da li Ukrajinci treba da preduzmu akciju van svojih granica - rekao je Blinken i ponovio da je od vitalnog značaja sve što je potrebno za odbranu od ruske agresije, prenosi TASS.

Ranije danas, šef ruskog istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin dao je uputstva da se dokumentuju dokazi o legalnim aktivnostima ukrajinskih oružanih snaga u ruskim regionima Kursk i Voronjež.

Rano jutros je oboren mali ukrajinski izviđački dron u blizini grada Voronježa, a sinoć je ukrajinski dron presretnut u Kurskoj oblasti.

Ova dva incidenta izazvala su brojne žrtve i materijalnu štetu u pomenutim regionima Ruske Federacije.

BONUS VIDEO: RUSI IZVRŠILI RAKETNI UDAR: „Kalibar“ ispaljen sa fregate Crnomorske flote





 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (3)

KAKVA BOMBA: Mitrovića po svaku cenu žele u Premijer ligi?