"POGOĐENO 36 UKRAJINSKIH VOJNIH OBJEKATA" Konašenkov - "Uništeno do 170 nacista, kao i 36 jedinica naoružanja i ukrajinske vojne opreme"

Novosti onlajn

02. 05. 2022. u 18:50

RUSKI sistemi za protivvazdušnu odbranu oborili su tokom proteklog dana tri ukrajinske bespilotne letelice „Bajraktar TB-2“ u rejonu ostrva Zmejni, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

ПОГОЂЕНО 36 УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИХ ОБЈЕКАТА Конашенков - Уништено до 170 нациста, као и 36 јединица наоружања и украјинске војне опреме

Foto: EPA/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Osim toga, u blizini naselja Červoni Oskol i Nevsko u Harkovskoj oblasti, kao i Vesjolo u Donjeckoj Narodnoj Republici oborena su još četiri ukrajinska drona, a pet raketa sistema „Smerč“ presretnuto je u oblastima Izjum, Topoljsko i Mala Kamiševaha.

Tokom dana je vazdušnim raketama visoke preciznosti pogođeno 36 ukrajinskih vojnih objekata. Među njima je pet komandnih punktova, uključujući komandno-osmatračka mesta bataljona 95. Desantno-jurišne i 81. aeromobilne brigade, rekao je Konašenkov.

General je naveo da je pogođeno i 25 uporišta, područja koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine, uključujući i na području Aleksandrovke koncentrisanje snaga nacističke formacije „Ajdar“.

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Takođe je u Dnjepropetrovskoj oblasti u blizini naselja Pokrovsko uništeno skladište raketno-artiljerijskog naoružanja i municije, a u oblasti naselja Meževa uništena su četiri protivvazdušna sistema S-300 i radarska stanica za izviđanje i navođenje.

Portparol je dodao da su raketne snage u protekla 24 časa pogodile četiri područja koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine, kao i dva komandna mesta, uključujući štab ukrajinske 93. mehanizovane brigade u rejonu Podalovka.

Ruska avijacija je pogodila je 13 uporišta i područja koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike ukrajinskih trupa, rekao je Konašenkov.

On je dodao da su artiljerijske jedinice pogodile dva komandna mesta, osam artiljerijskih baterija, 12 uporišta i 28 područja koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike. U napadima je uništeno do 170 neonacista, kao i 36 jedinica naoružanja i ukrajinske vojne tehnike.

- Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini uništeno je ukupno 146 aviona, 112 helikoptera, 690 bespilotnih letelica, 285 protivvazdušnih raketnih sistema, 2.760 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 316 višecevnih raketnih bacača, 1.246 artiljerijskog oruđa i minobacača, kao i 2.578 jedinica specijalnih vojnih vozila - zaključio je Konašenkov.

 

BONUS VIDEO:

BRITANSKI PLAĆENIK U UKRAJINI: Niko nije ni dinara dobio za ratovanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!