NOVI DETALJI UKRAJINSKE KATASTROFE KOD ZMIJSKOG OSTRVA: Stradao zamenik komandanta pomorske avijacije (VIDEO)

Novosti online

15. 05. 2022. u 17:05

SEDMOG maja, tokom drugog pokušaja napada na Zmijsko ostrvo, ukrajinske Oružane snage su poslale tri transportno-desantna helikoptera Mi-8 sa pripadnicima specijalnih snaga, uz podršku Mi-24.

НОВИ ДЕТАЉИ УКРАЈИНСКЕ КАТАСТРОФЕ КОД ЗМИЈСКОГ ОСТРВА: Страдао заменик команданта поморске авијације (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

U jednom od Mi-8 nalazio se zamenik komandanta Ratne mornarice Oružanih snaga Ukrajine – načelnik uprave morske avijacije pukovnik Igor Bedzaj. U napadu ruskih lovaca pukovnik je poginuo.

-Čitavu grupu helikoptera dok se približavala ostrvu uništili su lovci ruskih Vazdušno-desantnih snaga. Piloti, jedinice desanta i načelnik uprave morske avijacije ukrajinske vojske Igor Bedzaj su poginuli, saopštili su u Ministarstvu odbrane Rusije.

Još šest helikoptera koji su se spremali da polete sa vojnog aerodroma kod Odese su bili uništeni.

Prema rečima zvaničnog predstavnika ruskog Ministarstva odbrane, general-majora Igora Konašenkova, ukrajinske trupe su izgubile 14 aviona i helikoptera, kao i 30 dronova i više od 50 pripadnika osoblja.

U području Zmijskog ostrva uništena su i tri desantna čamca "Kentavr" sa pripadnicima pomorskih desantnih trupa.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO GRČKU: Epicentar se osetio na dubini od deset kilometara