POGINULA SEDMORICA AMERIČKIH PLAĆENIKA: Psi rata stradali tokom borbi sa Čečenima u Rubežnom (VIDEO)

Novosti online

15. 05. 2022. u 19:26

DžOZEF Vord Klark iz Vašingtona i još šest američkih državljana koji su se borili na strani Ukrajine u Donbasu poginuli su na teritoriji fabrike „Krasitelj“ u gradu Rubežno, saopštio je pomoćnik čečenskog lidera za vojsku Apti Alaudinov.

ПОГИНУЛА СЕДМОРИЦА АМЕРИЧКИХ ПЛАЋЕНИКА: Пси рата страдали током борби са Чеченима у Рубежном (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Tviter/Nolan Piterson

- Američki državljanin o kome govorimo, Džozef Vord (Klark), imamo i njegov pasoš. On nam se u suštini suprotstavljao u fabrici ‘Krasitelj’, pokušavao da pruži otpor. Verovatno je ova jedinica smatrana specijalnim snagama. Koliko shvatam, bilo je sedmorica Amerikanaca. Sve smo ih pronašli i poslali na onaj svet. Ostavili su iza sebe ‘Džavelin’ (američki prenosivi protivtenkovski raketni sistem), dokumente i svoje oružje, rekao je Alaudinov za Sputnjik.

Ranije su se na društvenim mrežama pojavile informacije o likvidaciji „predstavnika američkih specijalnih službi“ Klarka u Donbasu. Na interenetu je takođe objavljena i fotografija pasoša Amerikanca.

Iz podataka na snimku vidi se da je Klark rođen 1987. godine u Vašingtonu. Pri tome, američki Stejt department demantuje izveštaje o zarobljavanju i likvidaciji američkog državljanina Klarka u Donbasu. Portparol Stejt departmenta Ned Prajs rekao je da je Klark živ i na bezbednom.

Rubežno je deo Severodonjecko-Lisičanske aglomeracije, čije je stanovništvo pre izbijanja neprijateljstava premašivalo 55 hiljada ljudi.

Od početka specijalne vojne operacije za demilitarizaciju Ukrajine, vodile su se borbe za kontrolu nad gradom. Narodna milicija LNR je krajem aprila potvrdila da je grad prešao pod kontrolu LNR. Rubežno je ostalo bez struje, gasa i vode, a stanovnicima su preko potrebni lekovi.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)