JEDAN SARMAT DOVOLJAN: Rogozin - Može da uništili polovinu obale kontinenta koji Rusija smatra neprijateljskim

Novosti online

19. 05. 2022. u 17:20

SAMO jedna interkontinentalna balistička raketa „Sarmat“ može da uništi polovinu obale kontinenta koju Rusija smatra neprijateljskom, izjavio je direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin.

ЈЕДАН САРМАТ ДОВОЉАН: Рогозин - Може да уништили половину обале континента који Русија сматра непријатељским

Foto: Ministerstvo oboronы RF

-Takva raketa može da uništi polovinu obale kontinenta koji nam se ne dopada zbog svoje agresivne politike, rekao je Rogozin na obrazovnom maratonu „Novi horizonti“.

Istovremeno, on je saopštio da je „Roskosmos“ poslao sve rakete-nosače „Angara“, koje je naručilo Ministarstvo odbrane Rusije, na kosmodrom „Pleseck“.

-Rakete su sve spremne, već su na kosmodromu 'Pleseck', rekao je Rogozin, dodajući da će biti lansirane prema operativnim potrebama.

Nećemo više lansirati velike makete, kada sateliti budu spremni, onda će biti lansiranja, dodao je šef „Roskosmosa“.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je 20. aprila s kosmodroma Pleseck izvedeno prvo lansiranje interkontinentalne balističke rakete „Sarmat" u okviru državnog programa testiranja.

Novosti

Vojni resor je objavio da su potvrđene sve očekivane karakteristike rakete tokom svih etapa leta, a da su probni borbeni blokovi stigli u predviđenu oblast poligona Kura na Kamčatki.

Nakon završetka programa ispitivanja raketni kompleks „Sarmat“ će postati deo naoružanja Strateških raketnih snaga Rusije. U Užurskoj raketnoj jedinici u Krasnojarskom kraju već je u toku priprema glavnog raketnog puka koji će upravljati novim raketnim kompleksom. Napredni kompleks „Sarmat“ zameniće rakete „Vojevoda“.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: RUSIJA TESTIRALA S-500! Pogledajte snimak - PVO sistem oborio balističku raketu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba