NASTAVLJENA SERIJA MASOVNIH PUCNJAVA U AMERICI: Napadi ispred crkve i na groblju (VIDEO)

Tanjug

03. 06. 2022. u 07:32

SERIJA masovnih ubistava u SAD nastavljena je sa dve pucnjave u istom danu. Muškarac je pištoljem ubio dve žene na parkingu crkve u američkoj saveznoj državi Ajova, a zatim izvršio samoubistvo, a u drugoj pucnjavi ranjene su dve osobe na groblju u Viskonsinu.

НАСТАВЉЕНА СЕРИЈА МАСОВНИХ ПУЦЊАВА У АМЕРИЦИ: Напади испред цркве и на гробљу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub

Pucnjava u Ajovi dogodila se u četvrtak, ispred Kornerston crkve, fundamentalističke hrišćanske crkve istočno od grada Ejmsa, dok je trajala služba, a kada su policajci stigli na lice mesta, pronašli su troje mrtvih, saopštili su iz šerifove kancelarije.

U međuvremenu, u drugoj pucnjavi u četvrtak ranjene su dve osobe na groblju u Rejsinu, Viskonsin, kada je napadač ispalio više hitaca prema ljudima koji su prisustvovali sahrani, saopštila je policija, preneo je Rojters.
 

Jedna žrtva je zbrinuta u lokalnoj bolnici i puštena, a druga, koja je zadobila teže povrede, prebačena je u bolnicu u Milvokiju, saopštio je zvaničnik policije, uz napomenu da se još traga za napadačem.

SAD su poslednjih nedelja potresene masovnim pucnjavama u kojima je ubijeno 10 Afroamerikanaca u severnom delu Njujorka, 19 dece i dvoje nastavnika u Teksasu, i dva lekara, recepcioner i pacijent u Oklahomi.

Američki predsednik Džozef Bajden pozvao je juče Kongres da zabrani ofanzivno oružje, pooštri procedure za izdavanje dozvola i primeni druge mere kontrole naoružanja kako bi se rešio problem masovnih pucnjava, navodi Rojters.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku