RUSKA OLUJA NA NEBU: Snimak operacije kompleksa Buk i Tor u zoni specijalne vojne operacije (VIDEO)

P. Z. S. / tvzvezda.ru

08. 06. 2022. u 19:11

MINISTARSTVO odbrane Rusije prikazalo je snimak borbenog rada posada PVO sistema Buk-M2 i Tor-M2 tokom specijalne vojne operacije.

РУСКА ОЛУЈА НА НЕБУ: Снимак операције комплекса Бук и Тор у зони специјалне војне операције (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije



-Grupa protivvazdušne odbrane prati i obara sve što predstavlja pretnju za naše trupe i civile – avione, helikoptere, dronove, krstareće rakete, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Arhiva

Kako je saopšteno u Ministarstvu odbrane,PVO sistemi Tor pokrivaju moćnije Bukove. Posade stalno menjaju položaje kako ne bi pale pod neprijateljsku vatru - u Oružanim snagama Ukrajine posebno pokušavaju da pogode protivavionske nišandžije.

-Shvatamo da imamo veliku odgovornost. Za živote naše dece, za našu Otadžbinu. I pokušavamo da se maksimalno koncentrišemo na ispunjavanje zadatka zaštite naših trupa iz vazduha, priznao je Jegor, šef proračuna ruskog sistema PVO.

O uspesima PVO Oružanih snaga RF govorio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov. Prema njegovim rečima, tokom proteklog dana od PVO sistema su oborena dva ukrajinska lovca MiG-29 i helikopter Mi-8, kao i 11 dronova.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKRAJINI, IPAK, POMOĆ OD AMERIKE? Predstavnički dom Kongresa SAD za vikend odlučuje o usvajanju spornog zakona