ZELENSKI ZATRAŽIO OD SAVETA BEZBEDNOSTI: Proglasiti Rusiju za "terorističku državu"

Novosti onlajn

29. 06. 2022. u 08:32

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski zatražio je od Saveta bezbednosti UN da utvrdi pravnu definiciju pojma "teroristička država" i optužio je Rusiju za takvo ponašanje.

ЗЕЛЕНСКИ ЗАТРАЖИО ОД САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ: Прогласити Русију за терористичку државу

Foto: Printscreen/Jutjub

On je u svom video-obraćanju u ponedeljak uveče obeležio ruski napad na tržni centar u Kremenčuku, u kojem je poginulo najmanje 18 ljudi, kao "jedan od najprkosnijih terorističkih napada u evropskoj istoriji", preneo je "Forbs".

- Nažalost, u ovom trenutku UN nemaju pravnu definiciju pojma teroristička država oko kojeg su saglasne sve države članice UN - rekao je Zelenski sinoć na sednici SB UN putem video-veze, prenosi agencija RIA Novosti.

On je takođe apelovao na SAD da proglase Rusiju zemljom koja sponzoriše terorizam.

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je na konferenciji za novinare u utorak da je odbio da proglasi Rusiju za zemlju koja sponzoriše terorizam, a zvanični predstavnik generalnog sekretara UN Stefan Dižarik je, komentarišući apel Zelenskog, rekao da takve odluke nisu u nadležnosti generalnog sekretara.

BONUS VIDEO: 

ČETIRI MESECA PAKLA U "AZOTU": Pogledajte kako je protekla evakuacija civila iz fabrike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)