RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE SAOPŠTILO: U Nikolajevu uništena baza za obuku stranih plaćenika

Novosti onlajn

29. 06. 2022. u 11:00

U HARKOVSKOJ oblasti ubijeno je oko 100 militanata nacističke formacije "Kraken", dok je u Nikolajevu uništena baza za obuku stranih plaćenika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

РУСКО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ САОПШТИЛО: У Николајеву уништена база за обуку страних плаћеника

Foto Tanjug/AP

- U području Pitomnika, Harkovska oblast, u udaru ruske artiljerije ubijeno je oko stotinu militanata nacističke formacije "Kraken" i oko deset jedinica borbene tehnike - navodi se u saopštenju.

Prema informacijama resora, komanda militanata je donela odluku da ostavi svoje pozicije i povuče ostatke jedinice u Harkov.

U području Nikolajeva Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile su bazu za obuku stranih plaćenika.

- Vazdušno-kosmičke snage Rusije su visokopreciznim oružjem uništile četiri komandna mesta u jednom danu, uključujući bataljone teritorijalne odbrane Harkov-1 i Harkov-2 kod Harkova i bazu za obuku stranih plaćenika u području Nikolajeva - dodaje se u saopštenju.

- Pogođeno je i ljudstvo i vojna tehnika Oružanih snaga Ukrajine u 32 okruga, baza za remont opreme Oružanih snaga Ukrajine u području Lisičanska, osam skladišta municije i naoružanja u području Ševčenkova, Hersonska oblast, Spornog, Donjecka Narodna Republika, Nikolajeva i Očakova, Nikolajevska oblast, kao i skladište goriva u Kulbakinskom rejonu Nikolajevske oblasti - ističe se u izveštaju Ministarstva odbrane.

Pored toga, ruska avijacija je oborila ukrajinski MiG-29 i uništila protivvazdušni sistem "Buk", dok su ruski sistemi PVO oborili dva ukrajinska Su-25 i jedan Mi-8.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

ČETIRI MESECA PAKLA U "AZOTU": Pogledajte kako je protekla evakuacija civila iz fabrike


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest