RAZBIJENE UKRAJINSKE BRIGADE: Kijev hitno šalje „topovsko meso” da zameni desetkovane trupe (MAPA)

P. Z. S. / rybar

12. 07. 2022. u 00:01 >> 01:24

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Donbasu.

РАЗБИЈЕНЕ УКРАЈИНСКЕ БРИГАДЕ: Кијев хитно шаље „топовско месо” да замени десетковане трупе (МАПА)

Foto: Printscreen

Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Na telegram kanalu rybar dat je kratak rezime dešavanja na donjecko-zaporoškom pravcu.


* Na Donjeckom pravcu ukrajinska komanda je koncentrisala napore na jačanju odbrambenih linija i obnavljanju borbene sposobnosti jedinica.

* Nakon neuspešne ofanzive kod Ugledara krajem juna i redovnih artiljerijskih udara Oružanih snaga RF, jedinice 54. Ombr i 56. Ombr brigade pretrpele su značajne gubitke.

* Za obnavljanje snage 54. brigade, do početka avgusta planirano je prebacivanje jednog streljačkog bataljona formiranog u Zapadnoj Ukrajini u Marijinku.

* Trenutno je u toku delimično povlačenje preostalih jedinica 56. brigade i 25. vazduhoplovne brigade Oružanih snaga Ukrajine u pozadinska područja u očekivanju prebacivanja novoformirane 66. brigade rezervnog korpusa železnicom.

Ilustracija rybar



* Za očuvanje borbenih sposobnosti, snagama 56. brigade i 68. brigade u Jablonovki isporučeno je više oklopnih vozila, municije i opreme za vezu.

* Za zaštitu od vazdušnih udara i granatiranja Novoaleksandrovke i Novoselidovke raspoređeni su lanseri PVO sistema Buk. Snabdevanje municijom se vrši iz skladišta u Čerkasima.

* U okviru kontrabaterijske borbe, radar AN/TPK-36 deluje na teritoriji koksare u Avdejevki, a radar AN/TPK-50 u Novgorodovki.

* Artiljerijske posade Oružanih snaga Ukrajine napale su položaje Oružanih snaga Rusije u Donjecku, Verhnetoreckom, Novobahmutovki, Pantelejmonovki, Novoselovki, Horlivki, Dolomitnoj, Jelenovki.

* Oružane snage Ruske Federacije su zauzvrat pogodile područja koncentracije Oružanih snaga Ukrajine u Jasnobrodovki, Konstantinovki, Novgorodskom, Avdejevki, Mariinki, Ugledaru i Njujorku.

* Na pravcu Zaporožja dodatno se jačaju odbrambene linije koje su zauzele Oružane snage.

* U okviru rotacije 128. brigade, ljudstvo 65. brigade rezervnog korpusa stiglo je u Zaporošku oblast. Trenutno se vrši dodatna obuka vojnog osoblja. Na prelazu Orehov – Mala Tokmačka organizovana je obuka za posade MLRS BM-21 Grad i operatere malih izviđačkih bespilotnih letelica.

* MLRS M142 HIMARS deluje u blizini Guljajpolja. Pre par dana u Zaporožje su stigla dva transportna vozila FMTV Oshkosh sa transportnim kontejnerima municije za MLRS.

* U Novojakovlevki je u školskoj zgradi opremljen položaj minobacačke baterije.

* Za potrebe PVO u rejonu Kanevskog postoji radarska stanica za otkrivanje vazdušnih ciljeva iz sistema PVO S-300. Za borbu protiv artiljerije Oružanih snaga RF, radari AN/TPK-37 funkcionišu u Juljevki i Berezovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)