NA SILU EVAKUIŠU, PA PLJAČKAJU: Upozorenje milicije LNR o ponašanju ukrajinskih vojnika!

Novosti online

01. 08. 2022. u 21:11

PORTPAROL Narodne milicije Luganjske Narodne Republike (LNR) Andrej Maročko upozorio je da "Ukrajinska vojska prisilno evakuiše civile iz Artjomovska (Bahmuta).

НА СИЛУ ЕВАКУИШУ, ПА ПЉАЧКАЈУ: Упозорење милиције ЛНР о понашању украјинских војника!

Foto Tanjug/AP

Paralelno s tim, kako je naglasio za Prvi kanal, ukrajinske jedinice se bave i pljačkom stanovništva.

Takože, ukrajinske vlasti su objavile "obaveznu evakuaciju" stanovništva sa teritorije Donjecke Narodne Republike koju trenutno kontroliše Kijev kako bi doveli u pitanje legitimitet referenduma o ulasku republike u sastav Rusije koji se već sprema. Ovo je saopštio lider DNR Denis Pušilin.

- Koraci ukrajinskog režima najmanje su usmereni na zaštitu interesa civilnog stanovništva, posebno stanovništva Donbasa. Izjavama o obaveznoj evakuaciji ima apsolutno razumljive ciljeve. To su neki elementi poremećaja, pokušaji da se dovedu u pitanje legitimitet referenduma koji treba da se održi na teritoriji Donjecke Narodne Republike. Šta Zelenski pokušava da postigne: kada ova naselja budu oslobođena, on će reći: „Tamo nije bilo ljudi, o kakvom referendumu se radi? - rekao je on televiziji „Rosija-24“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...