RUSIJA OPTUŽILA SAD: Direktno ste se umešali u rat u Ukrajini

Tanjug

02. 08. 2022. u 23:42

RUSIJA tvrdi da su SAD "direktno umešane" u rat u Ukrajini.

РУСИЈА ОПТУЖИЛА САД: Директно сте се умешали у рат у Украјини

Foto RIA

Uloga američke obaveštajne službe stavljena je pod lupu nakon što je Rusija optužila Belu kuću da dostavlja obaveštajne podatke koje Kijev koristi za izvođenje raketnih udara dugog dometa, prenosi londonski Gardijan.

Rusko ministarstvo odbrane tvrdi je da je Vašington "direktno umešan" u rat i da je preneo obaveštajne podatke koji su doveli do "masovne smrti civila".

- SAD su odgovorne za ukrajinske raketne napade na naseljena područja u istočnom Donbasu i drugim regionima. Ovo nepobitno dokazuje da je Vašington, suprotno tvrdnjama Bele kuće i Pentagona, direktno umešan u sukob u Ukrajini - navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

Bajdenova administracija je do sada dala više od 8 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, uključujući dodatnu tranšu od 550 miliona dolara koja je juče predstavljena, iako Vašington snažno negira da učestvuje u sukobu ili da je u ratu sa Rusijom.

Komentari Kremlja usledili su nakon intervjua koji je Telegrafu dao Vadim Skibicki, vršilac dužnosti zamenika šefa vojne obaveštajne službe Ukrajine.

On je rekao da su artiljerijski sistemi velikog dometa HIMARS proizvedeni u SAD bili izuzetno efikasni u uništavanju ruskih skladišta goriva i municije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)