VODITELJ SKAJ NJUZA RAZOTKRIVA MITOVE O ZELENSKOM: "Zapadni mediji ga predstavili kao drugog Čerčila" (VIDEO)

Novosti onlajn/R. V.

05. 08. 2022. u 18:22

VLADIMIR Zelenski uopšte nije onakav kakvim ga prikazuju u zapadnim medijima, a u mnogo toga što strani mediji govore o situaciji u Ukrajini ne treba verovati, rekao je voditelj Skaj njuza Kori Bernardi, prenosi Sputnjik.

ВОДИТЕЉ СКАЈ ЊУЗА РАЗОТКРИВА МИТОВЕ О ЗЕЛЕНСКОМ: Западни медији га представили као другог Черчила (ВИДЕО)

Foto: EPA

Prema njegovom mišljenju, strani mediji su od Zelenskog napravili „drugog Vinstona Čerčila“ i spasitelja ljudi od „krvožednih Rusa“.

- Međutim, u stvarnosti su etnički Rusi bili ti koji su stradali od akcija kijevskog režima. Sam Zelenski je obećao da će zaustaviti građanski rat u Ukrajini, ali nije mogao da ispuni svoje obećanje - rekao je Bernardi.

Štaviše, naglašava novinar, Zelenski je podržao ukrajinske nacionaliste odgovorne za smrt mnogih stanovnika Donbasa.

On je podsetio i na reči Zelenskog o bataljonu Azov, kada je nacističku organizaciju nazvao jednom od jedinica Oružanih snaga Ukrajine i dodao da su „to što jesu“.

Osim toga, Zelenski je prekršio sporazum sa Rusijom želeći da uđe u NATO. Prema rečima voditelja, u ovoj situaciji, Ruska Federacija je takvu odluku smatrala provokacijom, i to je bilo ispravno.

Novinar je takođe optužio Zelenskog da pokušava da stvori spoljnu sliku za sebe, sa kojom on nema nikakve veze.

- On se svuda snima u zelenoj vojnoj majici. To je deo njegovog imidža - "čovek od akcije" - dodao je Bernardi, podsećajući i na remećenje Minskih sporazuma od strane Kijeva, zabranu upotrebe ruskog jezika u javnom govoru, kao i politički progon protivnika.

BONUS VIDEO:

RAKETIRAN HOTEL "DOMBAS PALAS": Nastradala jedna osoba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

SRPSKO VOZILO U SAMOM VRHU SVETSKE VOJNE ELITE: Lazar 3 ponos namenske industrije - poseduje neverovatne karakteristike