NAKON TUŽBE: Mask ponovo razmišlja o preuzimanju „Tvitera“

Novosti onlajn

06. 08. 2022. u 21:57

VLASNIK „Tesle“ Ilon Mask saopštio je da bi njegovo planirano preuzimanje „Tvitera“ vredno 44 milijarde dolara moglo da se nastavi ako kompanija može da potvrdi neke detalje o tome kako meri da li su korisnički nalozi „botovi“ ili stvarni ljudi.

НАКОН ТУЖБЕ: Маск поново размишља о преузимању „Твитера“

Foto: Printscreen/Jutjub/TED

Milijarder i izvršni direktor „Tesle“ pokušao je da odustane od sporazuma o kupovini društvene mreže, što je dovelo do toga da ga Tviter tuži prošlog meseca ne bi li zaključio kupovinu.

Mask je podneo kontratužbu, optužujući Tviter da obmanjuje njegov tim o pravoj veličini baze korisnika i drugim problemima, za koje je rekao da predstavljaju prevaru i kršenje ugovora

- Ako Tviter jednostavno pruži svoj metod uzorkovanja 100 naloga i kako potvrđuju da su stvarni, dogovor bi trebalo da se nastavi pod originalnim uslovima. Međutim, ako se ispostavi da su njihove prijave materijalno lažne, onda ne bi trebalo - napisao je Mask na Tviteru.

Tviter je u subotu odbio da komentariše Maskov zahtev. Kompanija je više puta otkrivala Komisiji za hartije od vrednosti procenu da je manje od pet odsto korisničkih naloga lažno ili spam, uz negiranje da bi taj broj mogao da bude veći.

Mask je pozvao i izvršnog direktora Tvitera Paraga Agravala na javnu debatu o tome koliko je bot naloga.

- Neka dokaže javnosti da je manje od pet odsto botova na dnevnom nivou - naveo je Mask.

Raspisao je i anketu na toj društvenoj mreži oko toga koliko je botova na dnevnom nivou.
Pitanje glasi: Manje od pet odsto dnevnih korisnika Tvitera su botovi?

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POTREBAN VAM JE NAJBOLJI INTERNET: A1 Srbija je mreža u koju prelazi najveći broj korisnika u Srbiji