U AUSTRIJI SUKOB JAVNOG MNJENJA: Ministar najavio - Nastavnici pozitivni na kovid držaće predavanja

Novosti onlajn

10. 08. 2022. u 14:02

MINISTAR obrazovanja Austrije Martin Polašek smatra da bi nastavnici, koji su zaraženi korona virusom, a nemaju simptome, trebalo da predaju đacima.

У АУСТРИЈИ СУКОБ ЈАВНОГ МЊЕЊА: Министар најавио - Наставници позитивни на ковид држаће предавања

Foto: Piksabej

Polašek je istakao da ukidanje karantina važi i za nastavnike inficirane kovidom-19, i da i oni, kao i u zaposleni u drugim oblastima, treba da rade, uz obavezu nošenja FFP2 maske.

Naglasio je da postoje jedinstvena pravila Ministarstva zdravlja za sve zaposlene i da se ona moraju primeniti i na pedagoge.

- Ukoliko se pojavi novi soj, koji je takođe veoma zarazan i vodi ka teškim oboljenjima, moraće ponovo da budu razmotrena praviao - objasnio je on.

Najavio je da će konačna pravila za jesen biti saopštena 29.avgusta.

Pokrajine Beč i Burgenland, u kojima nova školska godina počinje 5.septembra, najavile su da neće terati inficirane pedagoge da predaju u školama.

Sindikat nastavnika kritikovao je ministra Polašeka.

- Teško je razumljivo da deca koja su pozitivna na koronu moraju sedeti u učionici, a nastavnici koji su zaraženi predavati - kazao je predsednik sindikata Paul Kimberger.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!