SITUACIJA JE KRAJNJE ALARMANTNA: Svakog trenutka može da se dogodi katastrofa sa nuklearnom elektranom Zaporožje

Novosti online

19. 08. 2022. u 15:11

ONO što se dešava u nuklearnoj elektrani Zaporožje je izuzetno alarmantno, a granatiranje tog objekta od strane ukrajinske vojske je neprihvatljivo, rekao je stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov na onlajn brifingu u petak.

СИТУАЦИЈА ЈЕ КРАЈЊЕ АЛАРМАНТНА: Сваког тренутка може да се догоди катастрофа са нуклеарном електраном Запорожје

Foto: Printskrin/Twitter/ Russian Arms Control Delegation in Vienna

- Što se tiče situacije u nuklearnoj elektrani Zaporožje, ona je krajnje alarmantna. Ono što ukrajinska vojska radi granatirajući ovo nuklearno postrojenje je apsolutno neprihvatljivo - rekao je Uljanov.

Prema njegovim rečima za sada nije bilo ozbiljnih posledica, ali u svakom trenutku može da se dogodi katastrofa.


- Do sada nije bilo ozbiljnih posledica, ali kao što je generalni direktor IAEA (Rafael Grosi) ispravno rekao na vanrednom sastanku Saveta bezbednosti UN pre nedelju dana, u svakom trenutku ovo može loše da se završi - istakao je Uljanov.

Nuklearna elektrana Zaporožje, koja se nalazi u gradu Energodar, pod kontrolom je ruskih trupa. U poslednje vreme ukrajinske snage su izvele nekoliko udara na teritoriju fabrike, koristeći bespilotne letelice, tešku artiljeriju i višecevne bacače raketa. U većini slučajeva, napade odbijaju sistemi protivvazdušne odbrane, ali granate su već pogodile infrastrukturu, kao i skladište nuklearnog otpada.

BONUS VIDEO: "URAGAN" PONOVO DEJSTVUJE: Najnoviji snimci Ministarstva odbrane Rusije
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (2)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak