LAMBREHT O PRIJEMU UKRAJINE U NATO: Nemačka ministarka ističe da je Kijev slobodan u izboru saveza, ali da situacija mora da se uzme u obzir

Novosti online

01. 10. 2022. u 10:31

NEMAČKA ministarka odbrane Kristina Lambreht rekla je da će se o zahtevu Ukrajine za ulazak u NATO razgovarati sa svim članicama Severnoatlantske alijanse.

ЛАМБРЕХТ О ПРИЈЕМУ УКРАЈИНЕ У НАТО: Немачка министарка истиче да је Кијев слободан у избору савеза, али да ситуација мора да се узме у обзир

Kristina Lambreht, Foto EPA

- Ukrajina je slobodna da izabere savez u kojem će se osećati bezbedno. Ovaj zahtev je dobrodošao. Međutim, postoji 30 zemalja koje moraju da se izjasne o ovom pitanju i to nije izolovana odluka Nemačke. Situacija u Ukrajini se takođe mora uzeti u obzir - rekla je Lambreht u subotu, odgovarajući na pitanja novinara tokom zajedničkog brifinga sa moldavskim ministrom odbrane Anatolijem Nosatijem u Kišinjevu.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potpisao je u petak zahtev za ubrzano pristupanje zemlje NATO-u. Zauzvrat, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg nije odgovorio na direktno pitanje novinara da li je alijansa spremna da razmotri ovu aplikaciju.


BONUS VIDEO: TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA: Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u Njujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)