UKRAJINA ZAHTEVA OD NEMAČKE: Stavite sve na vojnu kartu i odmah nam dajte tenkove Leopard

Novosti online

01. 10. 2022. u 20:25

NEMAČKA mora da obezbedi Kijevu sve vrste naoružanja za borbu protiv ruske vojske, izjavio je aktuelni ukrajinski ambasador u Nemačkoj Andrej Meljnik.

УКРАЈИНА ЗАХТЕВА ОД НЕМАЧКЕ: Ставите све на војну карту и одмах нам дајте тенкове Леопард

Foto Tanjug/AP

Odgovarajuću izjavu diplomata je dao u intervjuu za Die Velt. Prema rečima Melnika, nemačka vlada treba da pruži vojnu pomoć Oružanim snagama Ukrajine što je pre moguće.

- Savezna vlada mora sve da stavi na vojnu kartu najkasnije sada i bez odlaganja opremi Ukrajinu svim sistemima naoružanja, uključujući glavne borbene tenkove Leopard - rekao je Meljnik.

Foto: Printscreen/Jutjub/ TVP Info

U vezi isporuke oružja Ukrajini, nemački kancelar Olaf Šolc ostaje pri stavu da Ukrajina treba da dobija oružje koje može odmah upotrebiti preko drugih zemalja NATO, koje imaju oružje ruske proizvodnje, a da će Nemačka zauzvrat tim državama dati svoje naoružanje u zamenu.

- Nemačka podržava Ukrajinu svom snagom i čini sve kako bi se sprečio direktan konflikt NATO i Rusije - objasnio je on ranije i dodao da to odgovara želji većine Nemaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (9)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo